dimecres, 20 de juny del 2007

VIII premi altafulla i II de narrativa juvenil

novembre de 2005

El Barceloní, Xavier Moya Sánchez, guanya la vuitena edició de Premi Altafulla de Narrativa Curta amb l’obra: “On són els meus mitjons?” Pel que fa a l’apartat Juvenil del Premi la guanyadora ha estat, Èlia Casals Alsina, del Pla de l’Estany, per l’obra: “La Muntanya d’Iballa”.

El Col·lectiu d’Acció Cultural d’Altafulla ha lliurat aquest dissabte els guardons de la vuitena edició del Premi Altafulla de Narrativa Curta i la segona edició del Premi Juvenil de Narrativa Curta. L’acte s’ha celebrat a la biblioteca municipal del poble i ha consistit en la projecció d’un muntatge audiovisual amb la narració de l’obra guanyadora i imatges d’Altafulla i una entrevista on el protagonista ha estat el guanyador de la primera edició del Premi Altafulla l’any 1997, l’escriptor tarragoní Àngel-O Brunet.
Els membres del jurat del Premi Altafulla de Narrativa Curta han considerat que l’obra d’aquests autor de Vallromanes, comarca del Vallès Oriental a la demarcació de Barcelona, era la millor entre les més de 80 obres que s’han presentat en aquesta edició. El premi consisteix en la publicació del llibre i 400 euros en efectiu.
Pel que fa a l’apartat Juvenil del Premi, que enguany ha arribat a la segona edició, la guanyadora ha estat Èlia Casals, per l’obra “La Muntanya d’Iballa”. L’autora és filla de Les Pedreres de Mata, un municipi de Porqueres, al Pla de l’Estany, a la demarcació de Girona.
El premi consisteix en la publicació de l’obra i 200 euros en llibres, bescanviables a qualsevol llibreria.
Per últim, recordem que l’any passat aquest apartat del premi també va recaure en autors de la demarcació de Girona. Pel que fa al premi de Narrativa Curta va quedar desert.
En aquesta vuitena edició el premi s’ha convertit en tot un referent en el seu àmbit, amb la participació, any rera any, d’escriptors d’arreu de la Catalunya, les illes Balears, el País Valencià i Andorra i la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura d’Altafulla.

Altafulla, 28 de novembre de 2005